Jahelník s jablky

Ingredience:

  • 20 dkg jáhel
  • 3/4 l mléka
  • 1 polévková lžíce másla
  • 2 vejce
  • agávový sirup dle chuti
  • špetka soli 
  • 6-8 středně velkých jablek
  • 3 lžičky mleté skořice
  • dle chuti rozinky, povidla

Postup

  1. Nasypeme jáhly do sítka, propláchneme studenou vodou, potom vařící vodou z konvice (cca 1 litr) a nakonec ještě studenou vodou. (Jakkoi se tento krok zdá být jen zbytečnou libůstkou, věřte, že pokud jej vynecháte, jáhly zhořknou a celá práce bude k ničemu!)

     

  2. Propláchnuté jáhly dáme vařit do mléka se špetkou soli a za občasného míchání uvaříme kaši. Do horké kaše přidáme máslo, osladíme dle chuti agávovým sirupem a necháme trochu vychladnout.
  3. Do vychladlé kaše přidáme žloutky a sníh z bílků.
  4. Do vymazané zapékací mísy dáme vrstvu kaše (asi polovina), můžeme potřít povidly, poklademe nastrouhanými jablky smíchanými se skořicí a rozinkami, poslední vrstvou je druhá polovina kaše.
  5. Dáme do trouby předehřáté na 170 stupňů a pečeme do zlatova asi 40 minut.

 

 

 

 

Komentáře

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek

Anketa

Jaká je nejoblíbenější aktivita Vašeho dítěte (Vašich dětí) ?

Jiná 7 8%

Celkový počet hlasů: 88

Tvorba www stránek zdarma Webnode